KRÉTA-DENT KFT.

KEZELÉSEK ISMERTETÉSE

Parodontógiai kezelések

Napjainkban a parodontitis /fogágygyulladás/ megállítható, gyógyítható. A legtöbb esetben hosszú évek alatt alakulnak ki a fogágytasakok. A kezelési eredmények több hónap után mutatkoznak meg.

Minden kezelés előtt szükségesnek tartjuk a személyes kapcsolat felvételt, melynek során az általános egészségi állapotra való tekintettel egy ún. anamnézislapot kell kitölteni.

Klinikai vizsgálattal felmérjük a fogazat és fogágy állapotát. Elmagyarázzuk a kezelés várható menetét, milyen tipusú beavatkozásokat alkalmazunk és ezeknek időbeli lefolyását. Külön kérésre írásbeli kezelési tervet készítünk, mellékelt árajánlattal. A fogágykezelések kezdeti szakaszában fogcsoportonként, állcsontonként ún. parodontális zárt kürettálást végzünk, melynek során az évek alatt felhalmozódott, fogágybetegséget kiváltó és annak további súlyosbodásáért felelős biofilmet, fogköveket eltávolítjuk. A zárt kürettálások végén, mely általában két alkalommal elvégezhető, ún. parodontális pakoló anyagot helyezünk fel 1-5 napra.

A zárt kürettálás után néhány héttel kontroll vizsgálat szükséges, hogy az egyéni szájhigiénét tovább javítsuk. Elmagyarázzuk egyénre szabottan, milyen szájhigiénés eszközt és milyen tisztítási technikát alkalmazzon.

Amennyiben a szájhigiéne megfelelő, s mélyebb fogágy tasakok maradnak vissza, úgy fogágy regenerációs műtéti módszereket lehet alkalmazni. /nyitott kürettálás/.

Amennyiben foghiányt kell pótolni, mérlegeljük hogy implantációval /beültetés/, vagy hagyományos fogpótlással /híd, kivehető fogpótlás/ érdemes a rágó apparátust helyre állítani. Ehhez a legtöbb esetben kontroll röntgen felvételt, illetve CT-t is szükséges készíteni.

A parodontális /fogágy/ és fogászati kezelések tartós, akár életre szóló eredményt csak akkor nyújthatnak, ha egyénre szabott rendszeres ellenőrzésen, illetve fogágy fenntartó kezelésen vesznek részt a Pácienseink.

A fogágy gondozásában dentálhigiénikusok segítenek, akik önállóan, orvosi ellenőrzés mellett végzik a rendszeres íny alatti és íny feletti fogkő, biofilm eltávolítást felületi, vagy injekciós érzéstelenítésben. Amennyiben szükséges, speciális homokfúvót /Airflow EMS/ illetve polyrozást, fluoridálást végzünk. Minden alkalommal szájhigiénés tanácsadást adunk.

Általános fogorvosi kezelések

Rendelőnkben általános fogorvosi szűréssel egybekötött állapotfelmérés után tömésekkel állítjuk helyre a szuvas fogakat, amennyiben szükséges foggyökérkezelést végzünk, gyökércsapokat készítünk. A foghiányok pótlására tervet készítünk, melyet a Páciensnek elmagyarázunk.

Kisebb foghiányt hidakkal, kiterjedtebb foghiányt ún. kombinált fogpótlással látunk el.

A fogpótlások elkészüléséig ideiglenes fogpótlást viselnek Pácienseink.

Szájsebészeti kezelések

Minden bölcsességfog műtét, gyökér eltávolítás, gyökércsúcs rezekció, csontpótló műtét, implantáció előtt személyes konzultációt tartunk személyre szabottan. Így az ismeretlen és komoly félelmet kiváltó beavatkozás víziója a valós tények ismeretében megnyugvást, bátor elfogadást eredményeznek a Pácienseinknél. A sebészeti beavatkozás sikerének biztos záloga a személyes kapcsolat felvétel.